“Jag får energi av att hjälpa andra”

Så står det att läsa om Cissi i tidningen Svensk Idrott:

Du vill bränna kanoten och bara lägga ned din egen kajaksatsning för några år sedan. Varför då?

– Jag kände mig illa behandlad av förbundskaptenen för ungdomslandslaget. Inför Nordiska mästerskapen tog han ut mig på en distans när jag var mycket bättre på några andra, och när jag ville ha en förklaring till det svarade han ”Jag kan stryka dig helt och hållet om du vill!”. Att få det kastat i ansiktet när man är 16 år är inte kul. Jag har också råkat ut för andra, liknande exempel och då tappade jag till sist motivationen.
Lade du av helt?
– Jag började med rodd i stället, men det var bara jag som sysslade med det i klubben så det blev trist. Jag tog upp paddlandet igen men just nu vet jag inte om jag ska fortsätta tävla. Jag missade att komma med i U23-landslaget i fjol. Jag är lite trött på bakslag. Men jag tränar för fullt tills vidare och ska vara med på SM i alla fall.
Du är en tjej som är rak, modig och ifrågasättande. Tror du att somliga ledare har problem med det?
– Ja, de vill bestämma men inte motivera sina beslut. Det visar på brister i deras ledarskap och pedagogik. Ja, bristande omdöme överhuvudtaget.
Hur är du själv som ledare?
– Raka motsatsen till flera av de ledare jag råkat ut för. Jag värnar verkligen om en bra dialog med ungdomarna, att vara ärlig och tydlig och att få dem att bli starkare som människor genom sin idrott. Det var bland annat därför jag utsågs till Årets unga ledare av Blekinges Idrottsförbund i vintras.
Har ditt eget ledarengagemang varit en hjälp genom motgångarna som aktiv?
– Absolut! Jag får energi av att hjälpa andra och se deras framsteg, och det behövs ju när mitt eget idrottande inte gett den energi jag hoppats på.
Vilket är huvudmålet för den kommande säsongen?

Namn: Cecilia ”Cissi” Velin.
Ålder: 22 år.
Bor: Karlskrona.
Aktuell: Aktiv och ungdomstränare i Kajakklubben Eskimå.
Jobbar: Receptionist, instruktör och personlig tränare på gymmet Lokomotion.
Därför är Cissi en hjälte: Hon har via egna tuffa erfarenheter av dåligt ledarskap blivit en b r a ledare och ett gott föredöme för ungdomar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.