Elina Walden tar 2 SM silver i debuten

K1 200 meter:
Vilken insats av Elina! En historisk dag då det kördes paraklass på SM för första gången. Elina knep ett silver efter landslagsmeriterade Helene Ripa

K1 1000 meter:
För första gången tävlade Elina Waldén idag på K1 1000. Att paddla 1000m är tufft. Det blir inte lättare när man som Elina inte kan styra med fötterna. Det var mycket kastvindar men hon gjorde det galant. Hon höll sig till hennes plan och tog ut sig till max. Det blev en tuff batalj mot Växjö killen Yahia Mossa som var några sekunder före.


I båda dessa SM lopp möttes tjejer och killar oavsett funktionshinder. På sikt hoppas vi på att kunna klassificera alla och rekrytera nya så de får tävla på lika villkor. Men hatten av för Elina som vann ännu ett silver och är sugen på nya tävlingar. Nu lite vila sen blickar vi mot nya utmaningar. Tack för alla hejarop!

Det är inte alltid en självklarhet att kunna springa. Det är inte alltid en självklarhet att idrotta. Idrotten var allt för Elina. Och när hon precis hade tagit studenten blev hon förlamad. Hon kunde inte längre stå på sina ben. Hela världen rasade. Men med rätt inställning och envishet kan man komma väldigt långt. Och det är precis vad Elina besitter. Elina är ett föredöme för paraidrotten. Hon har visat både framgångar i kälkhockey, rullstolshanboll och nu kanot.

Nu har hon gjort debut på kanot-SM. Men hon har siktet högre än så. Då behövs en ny tävlingskanot. Tyvärr är paraidrotten inte lika uppmärksammad och många gånger är det ekonomin som sätter stopp.