Aterra Wave Challenge 2022

I helgen var vi 3 från Eskimå som var på plats för Aterra Wave Challenge. Första dagen var 28 km senior och master race runt Kullen och in i Skälderviken.  Hade blåst rätt bra dagen innan och på själva dagen var medelvinden utanför kullen 8 m/s. Våghöjden var någonstans runt 1.5m, men på grund av svall, gamla dyningar och reflexvågor blev det lite stökigt. Jan valde att inte starta efter att ha kollat prognosen. Jag hade lånat en stabil surfski av Lena och gav mig ut. Fick bada 2 gånger utanför Kullen och en gång några km efter Kullen, men tog mig igenom loppet.

På andra dagen var det Jakobs tur att tävla i U18 surfski på en 14km bana mellan Helsingborg och Viken. Efter aningen av otur i strandstarten tog han efter några km ledningen och lyckades hålla den hela vägen i mål. Och som en bonus hade han varit snabbare än dom på SS2 tävlingen som startade på samma bana 5 min senare. Bra jobbat!

Tävlanden var en av uttagskriterierna till EM i surfski som i september går av stapeln på Sardinien.

För första gången så har KK Eskimå en som är uttagen till U18 landslaget i Surfski och skall deltaga i EM som genomförs på Sardinien i mitten av September.

STORT GRATTIS JAKOB