SM sprint 2023

KK Eskimå har i år en liten men naggande god trupp på SM i Nyköping.

Dag 1:

SM började med K2 D22 som är den tuffaste dam klassen för Cissi Velin och Elina Waldén. Cissi som är en före detta kanotist som nu är tränare för parakanotister och tränar Elina. I dagsläget vet man inte om hon kommer att kunna tävla internationellt då hennes med hennes diagnos på grund av de internationella klassningsreglerna. Detta ligger nu på internationell nivå. Men på SM får man ändå tävla. Idag körde de först försök på K2 500 meter ihop och de låg länge femma, men med en enorm spurt och ett bad precis efter målgång gav dem en A-final plats. I finalen kom man 9:a vilket är otroligt starkt.

På 500 meter i para klassen var Elina överlägsen bland tjejerna och vann enkelt. I morgon fortsätter SM med flera lopp för tjejerna.

Cissis reflektion från dag 1:

Wow, vilken dag! Återigen står jag på startlinjen på ett kanot SM. Senast var 2015 och sedan dess har jag inte kört många hårda träningspass. Men jag är tränare för världens bästa Elina. Och det var grymt kul att få tävla tillsammans med henne idag – i seniorklassen mot de bästa tjejerna. Att vi lyckades ta oss till final bland dessa är STORT. Med mig som är avdankad kanotist och med Elina som är rullstolsbunden. I finalen kom vi 9:a. Elina briljerade i K1 och vann bland tjejerna och slog PB! Det är speciellt att vara på SM igen men saknar många gamla Eskimåare. Imorgon kör vi 200m! Håll tummarna!

Dag 2:

SM fortsatte med K2 D22 som är den tuffaste dam klassen för Cissi Velin och Elina Waldén. Cissi som är en före detta kanotist som nu är tränare för parakanotister och tränar Elina. I dagsläget vet man inte om hon kommer att kunna tävla internationellt då hennes med hennes diagnos på grund av de internationella klassningsreglerna. Detta ligger nu på internationell nivå. Men på SM får man ändå tävla. Idag körde de försök på K2 200 meter ihop och trots grym paddling gav dem ingen A-final. Men återigen visar man att man kan tävla mot de bästa i Sverige.

I paramix 200 meter med en funktionsnedsatt och en kille/tjej, körde Cissi och Elina med enda K2:an med två tjejer och som man körde. Lite seg start och sen kom man närmare och närmare och med en enorm spurt igen vann man.

På 200 meter i para klassen var Elina överlägsen bland tjejerna och vann enkelt. Elina har verkligen utvecklat sin paddling och var ska detta sluta? Nu vill vi se Elina internationellt.