Malmö ocean race – en tävlingsrapport

Under söndagen 5 juni var klubben representerad i Malmö ocean race som hölls i Barnviken, Sibbarp Malmö. Tävlingen som är en del av Svenska SUP Race Serien hade långdistans och supersprint, för senior, under lördagen. Långdistansen över 17 km vanns av den blott 16 år gamla Asger Smidt ifrån Danmark! Inte någon av de svenska deltagarna kunde rå på honom och han vann med cirka en minut.

På söndagen var det beach race över 5 varv för senior och 2 varv för ungdomar. Ungdomar körde även supersprint över 200 meter.

Ida Djurström placerade sig på andraplats efter danska Alma och före Milly ifrån SUP for life Lomma i den tekniska distansen. Supersprinten avgjordes med två kvalheat där lägst tidsdifferens fick välja bana i finalen. Ida var med en hårsmån den som hade lägst men fick se sig slagen med någon hundradel i finalen som vanns av Milly.

Jakob Djurström Oderbrink startade i beach race men fick tyvärr paddla avstannande då en revbensskada gjorde sig påmind, han stod då klokt över supersprinten. Hade inte denna skada funnits tror jag att han haft en god chans på andra platsen. Lucas Bouym, Malmö SUP-klubb, har fortsatt en ohotad plats på förstaplatsen men det finns de som är hack i häl, till exempel Felix ifrån SUP for life Lomma.

Undertecknad körde seniorklassen och skaffade sig än fler erfarenheter att ta in i träningen för att dela med sig av. Lägger fokus på det då framskjuten placering inte är aktuellt 😉 Säg den tävling som inte innehåller överraskningar. Då det inte kommit in några anmälningar till motionsklassen sattes det snabbt ihop en b-final. Så, rätt var det var så kom frågan ”du är väl bered på start om femton…”. Som tur var kortades den ned till tre varv 🙂

I år har SUP raceserien utökats med ranking även för ungdomar. Resultat finns på supraceserien.se.

Beach race är en mycket rolig tävlingsform som innehåller många tekniska detaljer både på land och på vatten. Här har vi potential att utvecklas under sommaren. Detta för att vara väl förbereda inför SM i Falkenberg 13-14 augusti vilken jag hoppas att många är intresserade av att delta i. Skrea Strand Paddle Race var redan förra året en mycket bra tävling och i år växlar man upp ytterligare. Tävlingen har fått uppmärksamhet utanför landet och redan nu har anmälningar kommit in ifrån andra länder.

Innan dess har vi vår egen tävling Karlskrona SUP Race 23 juli vilket blir ett bra genrep inför SM.

P.s. Vid prisutdelning sammanvägdes resultat ifrån båda dagarna. Därav är Ida på plats tre.

För KK Eskimå SUP Jörgen Abrahamsson