Maraton SM 2019 Malmö

Söndagens första tävlingar bjöd på extrem värme och vindar i Malmö. Först ut var Jan Berglund i Surfski där de tävlande skulle paddla 21 km från Klagshamn till Posthusplatsen i Malmö i höga vågor.

På eftermiddagen var det dags för K2 Maraton för våra ungdomar i H18 och H16. 21km respektive 16 km med lyft. Grabbarna gjorde en strålande insats då det var första gången som man körde en så lång distans.

Dag två i Malmö var det Short Track maraton som stod på programmet för våra deltagare i hamnbassängen vid Posthusplatsen.

Samtliga deltagare genomförde två lopp under dagen med en strålande insats. SVT sände finalerna i juniorklasserna och vill man titta på detta så klicka in på länken https://www.svtplay.se/video/22501050/sm-veckan/sm-veckan-1-jul-11-00?start=auto&tab=2019

Tisdagens K1 Maratonlopp på 21km 16 km samt 10km blev flyttat på grund av mycket starka vindar. Deltagarna hade trots detta problem i kanalen med starka kastvindar, svanar och kanalbåtar under Malmös 23 broar. De nya distanserna för deltagarna har varit en utmaning, men trots detta så har alla gjort en strålande insats.

Kanotungdomarna från Eskimå på land studerar H22 elit på vattnet